Στροφή στο leasing για την Sovcomflot

Στροφή στο leasing για την Sovcomflot

111
Στροφή στο leasing για την Sovcomflot

Η ρωσική Sovcomflot και ο όμιλος VEB.RF ανακοίνωσαν πρόσφατα την υπογραφή συμφωνιών σύμφωνα με τις οποίες, η VEB Leasing θα χρηματοδοτήσει την ναυπήγηση τριών MR tankers, που θα κινούνται με τη χρήση LNG, για λογαριασμό της Sovcomflot.

Η Sovcomflot είχε απευθυνθεί στα ναυπηγεία Zvezda στα τέλη του 2018 για την ναυπήγηση των εν λόγω πλοίων, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν το 2022-2023. Να σημειωθεί ότι κάθε ένα από τα τρία αυτά MR tankers θα είναι χωρητικότητας 51.000 dwt, ενώ ήδη έχουν χρονοναυλωθεί για 20 χρόνια από την Novatek.

Με αφορμή την συμφωνία με την VEB Leasing ο Sergey Frank, πρόεδρος και CEO της Sovcomflot, ανέφερε ότι η ρωσική εταιρεία αποτελεί έναν από τους ηγέτες στην υιοθέτηση «πράσινων» πρακτικών κάτι που αποδεικνύεται και από την διαχείριση έξι Aframax tankers νέας γενιάς που κινούνται με LNG.

Από την πλευρά του ο Artem Dovlatov, CEO της VEB-Leasing, τόνισε ότι η υποστήριξη του ρωσικού ναυπηγοκατασκευαστικού κλάδου από την εταιρεία του με στόχο την εν γένει ενίσχυση της βιομηχανίας και οικονομίας της χώρας, αποτελεί προτεραιότητα.

Φωτό: Sovcomflot

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.