Πρόσω ολοταχώς για «πράσινα» κρουαζιερόπλοια

Πρόσω ολοταχώς για «πράσινα» κρουαζιερόπλοια

118
Πρόσω ολοταχώς για «πράσινα» κρουαζιερόπλοια

Η Carnival Corp., ο μεγαλύτερος όμιλος κρουαζιέρας στον κόσμο, εξέδωσε το Annual Sustainability Report της για το 2018, στο πλαίσιο του οποίου παραθέτει τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε το περασμένο έτος καθώς και την έως σήμερα πρόοδο των ενεργειών της προκειμένου να ανταποκριθεί στους περιβαλλοντικούς στόχους που έχει θέσει για το 2020.

Έχοντας ως στόχο την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η εταιρεία ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου ότι παρέλαβε το κρουαζιερόπλοιο «AIDAnova» το πρώτο στον κόσμο κρουαζιερόπλοιο που καταναλώνει ως καύσιμο LNG τόσο κατά την διάρκεια του πλου του, όσο και κατά τον ελλιμενισμό του.

Έχει ενδιαφέρον ότι στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών της στόχων για το 2020, η Carnival Corp. κατάφερε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίων του άνθρακα από τα πλοία της κατά 27,6% συγκριτικά με τα επίπεδα του 2005, να βελτιώσει την ποιότητα των εκπομπών των αερίων ρύπων των πλοίων της κατά 74%, να μειώσει τα απόβλητά τους κατά 3,8% σε σχέση με το 2016 και, επίσης, να εξοπλίσει το 46% του στόλου της με κατάλληλα συστήματα για την χρήση cold ironing.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.