Ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα στη «Μαύρη Ήπειρο»

Ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα στη «Μαύρη Ήπειρο»

261
Ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά έργα στη «Μαύρη Ήπειρο»

H αμερικανική εταιρεία ενέργειας Anadarko Petroleum άναψε πρόσφατα το πράσινο φως για την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου και εξαγωγών LNG στην Μοζαμβίκη έναντι του ποσού των $20 δις.

Ουσιαστικά το Area 1 Mozambique LNG αποτελεί το μεγαλύτερο project LNG στην Αφρική και ανακοινώθηκε από τον αμερικανικό κολοσσό στο πλαίσιο εκδήλωσης στην Μοζαμβίκη.

Όπως τόνισε στο Reuters ο CEO της Αnadarko, Al Walker, καθώς o κόσμος στρέφεται ταχέως σε καθαρότερες μορφές ενέργειας το project στην Μοζαμβίκη έρχεται να καλύψει την αυξημένη ζήτηση από τις αναδυόμενες της Ευρώπης και της Ασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Αnadarko συμφώνησε πρόσφατα στην πρόταση εξαγοράς της από την Occidental Petroleum Corp., η οποία με τη σειρά της έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει τα περιουσιακά της στοιχεία στην Αφρική στον γαλλικό κολοσσό Total, μόλις ενεργοποιηθεί το deal.

H κυβέρνηση της Μοζαμβίκης αναμένει σαν «από μηχανής Θεό» την Anadarko καθώς μέσω του project θα δημιουργηθούν περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίας σε μία χώρα, η οποία μαστίζεται από οικονομική κρίση, εμφύλιες διενέξεις και της οποίας το ετήσιο ΑΕΠ μετά βίας ανέρχεται στα $13 δις.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το project, το οποίο περιλαμβάνει επίσης υποδομές εξόρυξης φυσικού αερίου, έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 12,88 εκατ. τόνων LNG και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ενεργειακές εγκαταστάσεις στην αφρικανική ήπειρο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.