Ατλαντίδα: Ένας μύθος ζωντανεύει

Ατλαντίδα: Ένας μύθος ζωντανεύει

275
Ατλαντίδα: Ένας μύθος ζωντανεύει

Το νέο μουσείο «Lost Atlantis Experience» στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης επιχειρεί, μέσα από ψηφιακές απεικονίσεις και αναπαραστάσεις, να δώσει μία ρεαλιστική εξήγηση για την καταστροφή της μυθικής Ατλαντίδας και τον τρόπο που συνδέεται με τη Σαντορίνη.

Ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει την καθημερινότητα στο νησί μέσα από διοράματα, τη γεωλογική εξέλιξη της περιοχής από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα μέσα από τρισδιάστατα ολογράμματα, την έκρηξη του ηφαιστείου και τη δημιουργία παλιρροϊκού κύματος μέσα από εννεαδιάστατη προβολή και πολλά ακόμη που συνθέτουν μια συναρπαστική εμπειρία.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στο φιλοσοφικό έργο του Πλάτωνα και ειδικά στον Τίμαιο και Κριτία, ο οποίος περιγράφει την ύπαρξη μιας ανταγωνιστικής προς την Αθήνα ναυτικής δύναμης για να επεκταθεί στην αλληγορική περιγραφή της ιδανικής πόλης.

Από όποιο πρίσμα και αν δει κανείς αυτό το νέο μουσείο, καθώς δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη και όλες οι θεωρίες κινούνται στη σφαίρα του μύθου, είναι σίγουρα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσθήκη στο πολιτιστικό τοπίο του νησιού, αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία μπορεί να «συγκατοικήσει» με μνημεία ύψιστης αρχαιολογικής αξίας και παγκόσμιας πολιτιστικής εμβέλειας, όπως το Ακρωτήρι και η περιοχή της Αρχαίας Θήρας.

Το μουσείο λειτουργεί καθημερινά, από τις 10:00 έως τις 21:00. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Lost Atlantis Experience

Φωτό-Βίντεο: Lost Atlantis Experience

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.