Θετικά μηνύματα για τις ανακυκλώσεις πλοίων

Θετικά μηνύματα για τις ανακυκλώσεις πλοίων

137
Θετικά μηνύματα για τις ανακυκλώσεις πλοίων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την ένταξη οκτώ επιπλέον μονάδων στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο με τις εγκεκριμένες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης πλοίων.

Οι νέες προσθήκες αφορούν πέντε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης πλοίων, εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται στη Νορβηγία, δύο στην Δανία και μία στην Τουρκία.

Ο κ. Karmenu Vella, Επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος, Αλιείας και Θαλασσίων Υποθέσεων, ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει δεσμευτεί για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ευρωπαϊκής ναυτιλίας και με γνώμονα την διαφύλαξη της υγείας των εργαζομένων έχει τεθεί στόχος οι Ευρωπαίοι πλοιοκτήτες να ανακυκλώνουν τα πλοία τους σε πρότυπες και εγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι με την ένταξη των οκτώ νέων εγκαταστάσεων στον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Μονάδων Ανακύκλωσης πλοίων παρέχεται στην ευρωπαϊκή ναυτιλιακή κοινότητα ένα ευρύ φάσμα επιλογών ανακύκλωσης.

Με τις νέες προσθήκες ο Ευρωπαϊκός Κατάλογος Μονάδων Ανακύκλωσης Πλοίων περιλαμβάνει αριθμεί πλέον 34 εγκαταστάσεις, συνολικής ετήσιας ικανότητας ανακύκλωσης 2,4 εκατ. light displacement tonnes, ενώ αίτημα ένταξης στην συγκεκριμένο κατάλογο έχουν υποβάλει άλλες 28 μονάδες.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.