Μία νέα πρόκληση για την αγορά κρουαζιέρας

Μία νέα πρόκληση για την αγορά κρουαζιέρας

172
Μία νέα πρόκληση για την αγορά κρουαζιέρας

Μετά το Άμστερνταμ, την Βαρκελώνη, την Πάλμα ντε Μαγιόρκα, την Βενετία και το Ντουμπρόβνικ, η βελγική Μπριζ αποτελεί την πλέον πρόσφατη ευρωπαϊκή πόλη-λιμάνι, η οποία επιλέγει τον «εξορθολογισμό» ως προς τον αριθμό των επιβατών κρουαζιέρας που φτάνουν στην πόλη, με στόχο τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων από τον υπερ-τουρισμό.

Στόχος των αρχών στην Μπριζ είναι να τεθεί υπό περιορισμό η προσέγγιση πολλών κρουαζιερόπλοιων σε δεδομένες χρονικές περιόδους, όπως τα Σαββατοκύριακα και να δοθούν κίνητρα για την προσέλκυση επιβατών τις καθημερινές. Επιπλέον, τίθεται υπό εξέταση και το ενδεχόμενο επιβολής φόρων στους επιβάτες κρουαζιέρας.

Ο κ. Andy Harmer, CLIA UK & Ireland Director, επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι η κρουαζιέρα αντιπροσωπεύει το 3% του τουρισμού στη Μπριζ, αποτελεί επιτακτική ανάγκη να βρεθεί μια λύση, η οποία θα είναι επωφελής τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους μόνιμους κατοίκους, για να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος αριθμός προσέλευσης κρουαζιερόπλοιων στην πόλη.

Προς την επίτευξη των παραπάνω η CLIA συνεργάζεται με τοπικούς φορείς της Μπριζ καθώς και με μη κυβερνητικούς οργανισμούς προκειμένου τα πλοία των εταιρειών, που αποτελούν μέλη της CLIA, να προσεγγίζουν την πόλη συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, ενώ οι χερσαίες εκδρομές που προγραμματίζονται να έχουν ως γνώμονα την όσο το δυνατόν μικρότερη διατάραξη της καθημερινότητας της τοπικής κοινότητας και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Φωτό: Unsplash/nestor-pool

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.