Η πορεία του «World Container Index»

Η πορεία του «World Container Index»

103
Η πορεία του «World Container Index»

Ο σύνθετος δείκτης «World Container Index» (WCI) της Drewry παρουσίασε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξης του 1,4% την περασμένη εβδομάδα (10-14/06), ενώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι υπoχώρησε κατά 4,4%.

Πιο συγκεκριμένα, ο σύνθετος WCI, ο οποίος λαμβάνει υπόψη τους ναύλους από 8 τακτικές γραμμές από και προς την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία, κινήθηκε στα $1.351,15/εμπορευματοκιβώτιο, διαστάσεων 40 ποδών (FEU), σημειώνοντας πτώση $30 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά τους ναύλους για τη διαδρομή Σαγκάη-Ρότερνταμ, αυτοί υποχώρησαν κατά $52 στα $1.487/ FEU, ενώ αυτοί για τη διαδρομή Σαγκάη-Λος Άντζελες μειώθηκαν κατά $40 φτάνοντας στα $1.412/FEU.

Αντίστοιχα μεταξύ Σαγκάης- Νέας Υόρκης οι ναύλοι άγγιξαν τα $2.429/ FEU, μειωμένoι κατά $24.

Nα σημειωθεί ότι ο δείκτης «World Container Index» της Drewry αποτελεί έναν ανεξάρτητο δείκτη, ο οποίος χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες κατά την κατάρτιση των ναυλοσυμφώνων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.