Η Σιγκαπούρη επενδύει σε βιώσιμες λιμενικές εργασίες

Η Σιγκαπούρη επενδύει σε βιώσιμες λιμενικές εργασίες

78
Η Σιγκαπούρη επενδύει σε βιώσιμες λιμενικές εργασίες

Η PSA Singapore, θυγατρική της PSA International, μία εκ των μεγαλύτερων διαχειριστριών εταιρειών τερματικών σταθμών στον κόσμο, σύναψε συμφωνία με την Energy Market Authority (EMA), οργανισμό που υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών της Σιγκαπούρης, προκειμένου να προωθηθούν φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές κατά την διακίνηση φορτίων από τερματικούς σταθμούς της PSA Singapore.

Η συνεργασία PSA Singapore και EMA έχει ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή ενέργεια, κατά τις λιμενικές εργασίες σε τερματικούς σταθμούς της PSA Singapore, με το όλο εγχείρημα να ξεκινά από τον τερματικό σταθμό Pasir Panjang.

Ο κ. Ong Kim Pong, CEO Southeast Asia της PSA International, επεσήμανε ότι η βιωσιμότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για το λιμάνι της Σιγκαπούρης και γι’ αυτό θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την καλύτερη διεκπεραίωση των εργασιών σε τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας και στόχο την αναδιαμόρφωση της ενεργειακής αλυσίδας του λιμένα της Σιγκαπούρης.

Φωτό: Unsplash/chuttersnap

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.