Η τεχνολογία cloud στην υπηρεσία της ναυτιλίας

Η τεχνολογία cloud στην υπηρεσία της ναυτιλίας

322
Η τεχνολογία cloud στην υπηρεσία της ναυτιλίας

Η ιαπωνική συμμαχία στην αγορά των containerships Ocean Network Express (ONE) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να εφαρμόσει το XVELA, το πρώτο δίκτυο συνεργασίας μεταξύ διαχειριστριών εταιρειών πλοίων και διαχειριστριών τερματικών σταθμών στον κόσμο που βασίζεται στην τεχνολογία cloud. Μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας η ONE ευελπιστεί να ενισχύσει την λειτουργική της απόδοση παραμένοντας πιστή σε αξίες όπως η ποιότητα, η αξιοπιστία, η καινοτομία και η ικανοποίηση των πελατών της.

Παράλληλα, σε σχετική ανακοίνωση, η ιαπωνική συμμαχία αναφέρει ότι θα αναβαθμίσει τα υφιστάμενα εργαλεία της στοιβασίας μέσω της πλατφόρμας StowMan Stowage,η οποία έχει αναπτυχθεί από την Navis, μητρική εταιρεία της XVELA. Να σημειωθεί ότι η καινοτομία αυτή αρχικά θα εφαρμοστεί στο δίκτυο της ONE στην Λατινική Αμερική και εν συνεχεία θα στην Ασία.

Όπως σημείωσε ο Takashi Kase, SVP Global Vessel Operations της ONE, η συνεργασία με τη Navis και XVELA θα παράσχει καλύτερες διαδικασίες decision-making καθώς και περισσότερο αποδοτικές λειτουργίες σε όλο το δίκτυο της ιαπωνικής εταιρείας.

Φωτό: ONE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.