Στα σκαριά μεγάλο ενεργειακό project στην Αφρική

Στα σκαριά μεγάλο ενεργειακό project στην Αφρική

135
Στα σκαριά μεγάλο ενεργειακό project στην Αφρική

Τανζανία και Ζάμπια σχεδιάζουν να κατασκευάσουν έναν αγωγό διαμετακόμισης πετρελαίου μεταξύ των δύο κρατών, σε μία επένδυση που θα φτάσει τα $1,5 δις, ανέφερε πρόσφατα ο Medard Kalemani, υπουργός Ενέργειας της Τανζανίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Medard Kalemani με αφορμή την παρουσίαση του προϋπολογισμού της Τανζανίας για το οικονομικό έτος 2019/20, ανέφερε ότι ο αγωγός θα ξεκινά από Νταρ Ες Σαλάμ και θα καταλήγει στην πόλη Ντόλα της Ζάμπια, στην οποία αναπτύσσεται έντονη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Ωστόσο, ο Τανζανός υπουργός δεν αποκάλυψε το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες του έργου, ενώ συμπλήρωσε ότι το προσεχές οικονομικό έτος θα γίνουν οι πρώτες διερευνητικές μελέτες.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Ζάμπια, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγού χαλκού της Αφρικής, εισάγει τον μεγαλύτερο όγκο πετρελαϊκών προϊόντων από το λιμάνι του Νταρ Ες Σαλάμ της Τανζανίας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.