Με το βλέμμα στο μέλλον η CMA CGM

Με το βλέμμα στο μέλλον η CMA CGM

126
Με το βλέμμα στο μέλλον η CMA CGM

Η CMA CGM, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην αγορά των containerships, κατέγραψε έσοδα ύψους $7,41 δις το πρώτο τρίμηνο του 2019, αυξημένα κατά 37% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Από την άλλη, η εταιρεία κατά την προαναφερθείσα περίοδο σημείωσε καθαρές ζημίες της τάξης των $43 εκατ., μειωμένες ωστόσο συγκριτικά με πέρυσι (-$77 εκατ.).

Κατά την διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2019 ο συνολικός όγκος φορτίων που μεταφέρθηκαν από πλοία της CMA CGM αυξήθηκε κατά 4,4% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018, καθώς βελτιωμένη ήταν η διακίνηση φορτίων στις ενδοπεριφερειακές τακτικές γραμμές.

Η CMA CGM έχει προχωρήσει σε σημαντικές στρατηγικές κινήσεις εντός του πρώτου τριμήνου του 2019, αποκτώντας το 33% περίπου της CEVA Logistics καθώς και τις εταιρείες Mercosul και Containerships.

Ο γαλλικός κολοσσός σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι λαμβάνει νέα μέτρα για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά με στόχο τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους κατά $1,5 δις, καθώς και την εδραίωση της ανάπτυξής του.

Ο περιορισμός στα κόστη θα επιτευχθεί, σύμφωνα με την CMA CGM, μέσα από τον εξορθολογισμό ορισμένων τακτικών γραμμών στα πλοία της, την βελτίωση της λειτουργικής της αποδοτικότητας, την εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών λύσεων στα πλοία της για μείωση της ενεργειακής τους κατανάλωσης και του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος κ.ά.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.