Κραταιά η μεταλλευτική βιομηχανία εν μέσω προκλήσεων

Κραταιά η μεταλλευτική βιομηχανία εν μέσω προκλήσεων

43
Κραταιά η μεταλλευτική βιομηχανία εν μέσω προκλήσεων

Οι 40 κορυφαίες μεταλλευτικές εταιρείες του κόσμου συνέχισαν να ενισχύουν την θέση τους, καθώς και το 2018 κατέγραψαν σταθερή ανάπτυξη, σύμφωνα με την έκθεση της PwC, Mine 2019.

Ειδικότερα, οι προαναφερθείσες 40 εταιρείες αύξησαν για το περασμένο έτος τα συνολικά τους έσοδα κατά 8% στα $683 δις, ενώ διένειμαν συνολικά μερίσματα ύψους $43 δις, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών των εμπορευμάτων εξόρυξης αλλά και της αύξησης της παραγωγής τους.

Όπως σημείωσε ο Jock O’Callaghan, επικεφαλής της PwC Global Mining and Metals, είναι δεδομένο ότι ο κλάδος των εξορύξεων απαιτείται να συνεχίσει να δημιουργεί αξία με έναν βιώσιμο τρόπο πέραν των καλών οικονομικών επιδόσεων, προσθέτοντας ότι η αγορά έχει τα κατάλληλα εφόδια να προσαρμόζεται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Τέλος, ένα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι εντός 2018, οι εξαγορές και συγχωνεύσεις μεταξύ των μεταλλευτικών εταιρειών άγγιξαν σε αξία τα $30 δις, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 137%.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.