Η Oman Air ανοίγει φτερά για την Αθήνα

Η Oman Air ανοίγει φτερά για την Αθήνα

217
Η Oman Air ανοίγει φτερά για την Αθήνα

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση από την Αθήνα προς την πρωτεύουσα του Σουλτανάτου. Η διάρκεια της απευθείας πτήσης, που εκτελείται με αεροσκάφος Boeing 737-800, αγγίζει τις σχεδόν έξι ώρες, με αναχώρηση από την Αθήνα στις 00:20 και άφιξη στον βραβευμένο νέο επιβατικό σταθμό στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μουσκάτ στις 06.35 την ίδια μέρα.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η πτήση μεταξύ Αθήνας και Ομάν θα αποβεί επωφελής τόσο για όσους θελήσουν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι αναψυχής όσο και επιχειρηματίες, καθώς βεβαίως και για την ελληνική κοινότητα του Σουλτανάτου. Επίσης, μέσω του κόμβου της Oman Air στο αεροδρόμιο του Μουσκάτ παρέχονται συνδέσεις προς τους, ανά τον κόσμο, προορισμούς του εθνικού αερομεταφορέα του Σουλτανάτου.

Ο Αμπντουλάζιζ Αλ Ραϊσί, Διευθύνων Σύμβουλος της Oman Air, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι και χαρούμενοι που προσθέτουμε την Αθήνα στο δίκτυό μας, ως τη δεύτερη νέα διαδρομή που ξεκίνησε το 2019. Το Ομάν έχει ισχυρές διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα και η έναρξη αυτής της νέας πτήσης σίγουρα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυσή τους. Οι εμπορικοί δεσμοί μεταξύ Ομάν και Ελλάδας αυξάνονται και είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να τους ενισχύσουμε περαιτέρω με την έναρξη αυτής της νέας πτήσης. Το Ομάν μετατρέπεται σε έναν πολύ σημαντικό περιφερειακό κόμβο logistics με υποδομή παγκόσμιας κλάσης και είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες επενδυτές και εταιρείες αναγνωρίζουν τις εδώ ευκαιρίες».

Να σημειωθεί ότι η Αθήνα αποτελεί τον 54ο προορισμό της Oman Air και έρχεται ως συνέχεια στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου της εταιρείας για επέκταση στόλου αλλά και δικτύου. Απώτερος στόχος η αεροπορική εταιρεία να επιχειρεί με 70 αεροσκάφη σε περίπου 60 προορισμούς έως το 2022.

Φωτό: Oman Air

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.