Οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί στο επίκεντρο ενδιαφέροντος του Bureau Veritas

Οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί στο επίκεντρο ενδιαφέροντος του Bureau Veritas

558
Οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί στο επίκεντρο ενδιαφέροντος του Bureau Veritas

Στις 17 Μαίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην Ελούντα το 22ο ετήσιο «Hellenic, Black Sea and Adriatic Zone Committee» του Bureau Veritas, το οποίο διοργανώθηκε από την αντιπρόεδρο του Bureau Veritas HBSA Zone, κ. Paillette Palaiologou, υπό την προεδρία του κ. Γεώργιου Προκοπίου και την παρουσία εκπροσώπων του Bureau Veritas Top Management, του κ. Didier Michaud-Daniel, CEO Bureau Veritas και του κ. Matthieu De Tugny, President Marine & Offshore Division.

Paillette Palaiologou - Didier Michaud-Daniel
Paillette Palaiologou – Didier Michaud-Daniel

Μετά το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων και την παρουσίαση της ημερήσιας διάταξης από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Προκοπίου, ανακοινώθηκε ότι ο κ. Γεώργιος Ν. Μουνδρέας της NGM Energy S.A., αποτελεί το νέο μέλος του Committee.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Didier Michaud-Daniel παρουσίασε μια ανασκόπηση των τελευταίων πρωτοβουλιών του Bureau Veritas Group, αναφερόμενος στις δραστηριότητες του Ομίλου και στα οφέλη από το εύρος των δραστηριοτήτων του Bureau Veritas σε ναυπηγήσεις, πιστοποιήσεις και αγορά commodities. O κ. Michaud-Daniel επεσήμανε επιπλέον ότι ο Bureau Veritas έχει πάνω από 75.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 15.000 βρίσκονται στην Κίνα, ωστόσο παρά την διαφοροποίηση που παρατηρείται, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε, «η ναυτιλία είναι στο DNA μας και η πιστοποίηση των πλοίων αποτελεί και θα παραμείνει ενα βασικό κομμάτι των δραστηριοτήτων και της κουλτούρας του BV».

Στη συνέχεια ο κ. Matthieu De-Tugny πραγματοποίησε λεπτομερή παρουσίαση του τομέα του Marine & Offshore, εστιάζοντας στο μεταβαλλόμενο τοπίο που διέπει τον τομέα της ναυτιλίας.

Από την μεριά του ο κ. Jean- François Segretain, Technical Director M&O Division του Bureau Veritas, παρουσίασε τις πρόσφατες τεχνολογικές προόδους του Bureau Veritas στον τομέα της ναυτιλίας, ενώ ο κ. Andre Urstad, Partner in Maritime Analytics, ανέλυσε τις τελευταίες τάσεις στην dry bulk αγορά.

Η παρουσίαση του δρος Ιωάννη Κοκαράκη, Technology & Business Development Director HBSA Zone του Bureau Veritas, επικεντρώθηκε στο decarburization και στο πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον της ναυτιλίας λαμβάνοντας υπόψη και τους επερχόμενους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020. Ο ίδιος αναφερόμενος σε εναλλακτικά ναυτιλιακά καύσιμα επεσήμανε ότι ο κατάλληλος τύπος καυσίμου για κάθε πλοίο εξαρτάται μεταξύ άλλων από την κατηγορία ενός πλοίου, το μέγεθός του και το είδος του φορτίου που μεταφέρει.

Από την πλευρά της κ. Ιωάννα Προκοπίου, Chief Executive Officer of Sea Traders / Prominence Maritime, στο πλαίσιο της παρουσίασής της αναφέρθηκε στην σημασία του slow-steaming ως την πιο αποδοτική, φιλική προς το περιβάλλον και εύκολα εφαρμόσιμη λύση στο ζήτημα της εφαρμογής των νέων περιβαλλοντικών κανονισμών IMO 2020.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασής του ο κ. Βασίλης Σταματόπουλος, Business Development Manager SE Europe-Marine Fuel Services, επικεντρώθηκε στους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς του 2020, ενώ η κ. Armelle Breneol, EAME Marine Fuels Technical Advisor της Exxon Mobil, ανέλυσε το πώς θα διαμορφωθεί το άμεσο μέλλον στον τομέα των ναυτιλιακών καυσίμων.

Τέλος, η κ. Ελένη Λετώνη, Communications Sales & Marketing Coordinator Greece, Cyprus & Malta Bureau Veritas, πραγματοποίησε μια σύντομη παρουσίαση αναφορικά με τις ρίζες της ελληνικής ναυτιλίας στην Κρήτη.

Paillette Palaiologou- Καπτ. Παναγιώτης Τσάκος - Didier Michaud-Daniel - Γιώργος Προκοπίου - Matthieu De- Tugny - Γιώργος Δαλακούρας
Paillette Palaiologou- Καπτ. Παναγιώτης Τσάκος – Didier Michaud-Daniel – Γιώργος Προκοπίου – Matthieu De- Tugny – Γιώργος Δαλακούρας
Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.