Κούβα: Νέες πιέσεις από τις ΗΠΑ

Κούβα: Νέες πιέσεις από τις ΗΠΑ

185
Κούβα: Νέες πιέσεις από τις ΗΠΑ

Νέους περιορισμούς επέβαλε η Ουάσιγκτον στις επισκέψεις Αμερικανών τουριστών στην Κούβα για λόγους αναψυχής, απαγορεύοντας την πραγματοποίηση ομαδικών εκδρομών και κρουαζιέρων προς το νησιωτικό κράτος.

Οι νέοι περιορισμοί που απευθύνονται σε επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, επιβατηγών πλοίων και yachts, καθώς και σε επιβάτες ιδιωτικών και εταιρικών αεροσκαφών αποσκοπούν στην άσκηση περαιτέρω οικονομικής πίεσης προς την κουβανέζικη κυβέρνηση από τις ΗΠΑ και σε αντίποινα για την υποστήριξη της Κούβας στην κυβέρνηση Μαδούρο στην Βενεζουέλα.

Απόρροια των παραπάνω είναι η Royal Caribbean Cruises να ανακοινώνει ότι σε πρώτη φάση ακύρωσε τις προσεγγίσεις στην Κούβα για δύο κρουαζιέρες της, ενώ επεσήμανε ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω τροποποιήσεις στα δρομολόγια των πλοίων της. Την ίδια ώρα η Norwegian Cruise Line εξετάζει σοβαρά την τροποποίηση στα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιών της, δεδομένων των νέων αμερικανικών περιορισμών.

Ωστόσο, οι περιορισμοί στις επισκέψεις Αμερικανών τουριστών στην Κούβα δεν ισχύουν σε περίπτωση που τα ταξίδια αφορούν φιλανθρωπικούς, θρησκευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Φωτό:  Unsplash/Fernand Jorge

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.