ICS: Προκλήσεις εν όψει για την παγκόσμια ναυτιλία

ICS: Προκλήσεις εν όψει για την παγκόσμια ναυτιλία

120
ICS: Προκλήσεις εν όψει για την παγκόσμια ναυτιλία

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) εξέδωσε την ετήσια έκθεσή του για το 2019 προσφέροντας μία εις βάθος ανάλυση αναφορικά με τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλία.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης έκδοσης της ετήσιας έκθεσης για το 2019 ο πρόεδρος του ICS, κ. Esben Poulsson, τόνισε ότι άμεση προτεραιότητα για το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο αποτελεί η επιτυχής εφαρμογή των διεθνών περιβαλλοντικών κανονισμών για το Sulphur Cap 2020 από την ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ο κ. Poulsson, αφού επεσήμανε την συμβολή του ICS να παροτρύνει τον IMO να υιοθετήσει τις κατάλληλες κατευθυντήριες γραμμές για τα κράτη-μέλη του, προσέθεσε ότι επικρατεί ακόμα ανησυχία αναφορικά με το κόστος και την διαθεσιμότητα των εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων, αλλά και το κατά πόσο μπορεί να επέλθει μία ομαλή μετάβαση της ναυτιλίας στη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται.

Μεταξύ άλλων, η ετήσια έκθεση του ICS για το 2019 εξετάζει ζητήματα που αφορούν την ανάγκη συνολικής αναθεώρησης της σύμβασης STCW του ΙΜΟ για την εκπαίδευση των ναυτικών. Παράλληλα, υποστηρίζει την υλοποίηση μίας νέας συμφωνίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας για την περαιτέρω προώθηση της προστασίας της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, αναζητώντας ωστόσο τρόπους για να περιοριστεί ο αρνητικός αντίκτυπος στη ναυτιλία.

Η ετήσια έκθεση του ICS περιλαμβάνει, επίσης, ορισμένους προβληματισμούς αναφορικά με τις εμπορικές διενέξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, την αύξηση των περιστατικών επιθέσεων σε πλοία σε θάλασσες της δυτικής Αφρικής, καθώς και την μεταναστευτική ροή στη Μεσόγειο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.