Οδηγίες από τον ICS για την Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας

Οδηγίες από τον ICS για την Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας

190
Οδηγίες από τον ICS για την Διεθνή Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο (ICS) εξέδωσε ανανεωμένες οδηγίες αναφορικά με την εφαρμογή της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας του ILO (MLC/ILO), στην οποία είναι ενσωματωμένες όλες οι τροποποιήσεις από το 2013 -όταν και η εν λόγω Σύμβαση τέθηκε σε ισχύ- και έπειτα.

Η κ. Natalie Shaw, Director of Employment Affairs του ICS, επεσήμανε ότι οι νέες οδηγίες αυτές παρέχουν το κατάλληλο πλαίσιο προκειμένου όσοι απασχολούνται στη ναυτιλιακή βιομηχανία να μπορέσουν να κατανοήσουν πως «λειτουργεί» το MLC. Σύμφωνα με τον ICS, οι ναυτιλιακές εταιρείες μπορούν να κάνουν χρήση των εν λόγω οδηγιών προκειμένου να αναπτύξουν τις δικές τους πολιτικές και διαδικασίες, ενώ μπορούν να ενσωματώσουν τις νέες οδηγίες στις εργασιακές τους πρακτικές.

Στη νέα έκδοση οδηγιών του ICS για την Σύμβαση MLC του ILO περιέχονται, μεταξύ άλλων, υποχρεωτικές ρυθμίσεις για την παροχή οικονομικής ασφάλειας για την αντιμετώπιση περιπτώσεων εγκατάλειψης του ναυτικού, αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας για την αντιμετώπιση περιστατικών πειρατείας, μέτρα για την αποτροπή καταστάσεων παρενόχλησης και εκφοβισμού, καθώς και νέες οδηγίες από ICS και International Transport Workers’ Federation για την ευημερία των ναυτικών.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.