Προς ισορροπία οδεύει η πετρελαϊκή αγορά;

Προς ισορροπία οδεύει η πετρελαϊκή αγορά;

86
Προς ισορροπία οδεύει η πετρελαϊκή αγορά;

Καθώς τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου μειώνονται, ενώ η ζήτηση παραμένει ισχυρή, σύμφωνα με τον υπουργό Πετρελαίου του Κουβέιτ κ. Khaled al- Fadheil, αναμένεται να επέλθει ισορροπία στην παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά προς τα τέλη του 2019.

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο κ. Fadheil, υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά την αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο λόγω τόσο των εμπορικών διενέξεων μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας όσο και των κυρώσεων των ΗΠΑ σε Ιράν και Βενεζουέλα. Ως σημαντική παράμετρος θα πρέπει να προσμετρηθεί, επίσης, και η διαρκής αύξηση της αμερικανικής πετρελαϊκής παραγωγής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Gulf Business, οι αβέβαιες προοπτικές για το μέλλον καθιστούν δύσκολη την δημιουργία πλάνου παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες μέλη του OPEC για το δεύτερο εξάμηνο του 2019, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ακόμα να επιβεβαιώσουν οι πετρελαιοπαραγωγικές αυτές χώρες εάν θα παραταθεί η συμφωνία τους για περικοπές στην παγκόσμια παραγωγή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.