ΗHI: Νέα παραγγελία για πλοία μεταφοράς LNG

ΗHI: Νέα παραγγελία για πλοία μεταφοράς LNG

108

Η Hyundai Heavy Industries (HHI) έλαβε παραγγελία για τη ναυπήγηση δύο πλοίων μεταφοράς LNG, έναντι $390 εκατ.

Τα δύο πλοία, χωρητικότητας 180.000 κ.μ., έκαστο, αναμένεται να παραδοθούν από το 2022 και μετά σε ευρωπαϊκή ναυτιλιακή εταιρεία, το όνομα της οποίας δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Τα νέα LNG carriers θα εξοπλιστούν με τεχνολογικά προηγμένα συστήματα τα οποία θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση καυσίμων έως και $1 εκατ. όπως αναφέρει δημοσίευμα της Yonhap News Agency.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δύο παραπάνω πλοία, από τις αρχές του τρέχοντος έτους έως και σήμερα η HHI έχει λάβει παραγγελίες για πέντε πλοία μεταφοράς LNG.

Επιπλέον η HHI ανακοίνωσε ότι φέτος τα συνεργαζόμενα ναυπηγεία της Hyundai Mipo Dockyard Co. έχουν λάβει παραγγελίες για τέσσερα πλοία μεταφοράς πετροχημικών προϊόντων, ενώ τα Hyundai Samho Heavy Industries Co. έχουν εξασφαλίσει παραγγελίες για δύο δεξαμενόπλοια.

Ωστόσο άγνωστη παραμένει η αξία των συνολικών παραγγελιών για νέα πλοία που έχουν λάβει προς το παρόν φέτος τα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries, Hyundai Mipo Dockyard Co. και Hyundai Samho Heavy Industries Co.

Κατά τη διάρκεια του 2018 τα τρία παραπάνω ναυπηγεία κατόρθωσαν να λάβουν παραγγελίες συνολικής αξίας $13,7 δις, ξεπερνώντας τον ετήσιο στόχο που είχαν θέσει ($13,2 δις).

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.