Η Νορβηγία επενδύει στη ναυτική της υπεροχή

Η Νορβηγία επενδύει στη ναυτική της υπεροχή

606
Η Νορβηγία επενδύει στη ναυτική της υπεροχή

Σημαντική άνοδος έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στον αριθμό των νορβηγικών ναυτιλιακών εταιρειών, καθώς και στον αριθμό των πλοίων νορβηγικών συμφερόντων.

Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι από το 2017 έως σήμερα οι νορβηγικές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν αυξηθεί από 205 σε 238, ενώ ο αριθμός των πλοίων νορβηγικών συμφερόντων έχει αυξηθεί κατά 119 πλοία. Σήμερα τα πλοία νορβηγικών συμφερόντων αγγίζουν τα 2.055, με τη συνολική τους χωρητικότητα να αγγίζει τα 47,74 εκατ. GT, σύμφωνα με στοιχεία της VesselsValue.

Η προσθήκη των νέων μονάδων έχει συμβάλλει στο να αναδειχθεί ο νορβηγικών συμφερόντων στόλος ως ο πέμπτος μεγαλύτερος στον κόσμο σε αξία, καθώς αγγίζει τα $44 δις.

untitled 1

 

Όπως προκύπτει από στοιχεία της VesselsValue οι πέντε ναυτιλιακές εταιρείες της Νορβηγίας που ελέγχουν τον μεγαλύτερο σε αξία στόλο είναι οι εξής: Fredriksen Group ($4,59 δις), Borr Drilling ($3,50 δις), BW Group ($2,16 δις), Ocean Yield ASA ($1,82 δις) και Knutsen OAS Shipping AS ($1,79 δις).

untitled

 

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.