Chartworld: Η προσφορά της στην επιχειρηματικότητα της ελληνικής ναυτιλίας

Chartworld: Η προσφορά της στην επιχειρηματικότητα της ελληνικής ναυτιλίας

2678
Chartworld: Η προσφορά της στην επιχειρηματικότητα της ελληνικής ναυτιλίας
Στην αριστερή φωτό ο κ. Κωστής Φραγκούλης, Ιδρυτής και Πρόεδρος της εταιρείας FRANMAN, χορηγού του βραβείου, δίνει το αγαλματίδιο της Ευκράντη στον κ. Στέφανο Κολλάκη της Chartworld.

Τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, απονεμήθηκαν για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Το Βραβείο Ευκράντη 2018 Υποστήριξης της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας απονεμήθηκε στον Όμιλο Εταιρειών Chartworld.

Σύμφωνα με την κρίση των μελών της επιτροπής, οι εταιρείες του ομίλου, με τους επικεφαλής, το σύνολο του ανθρωπίνου δυναμικού και τον ισχυρό στόλο, συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της ελληνικής ναυτιλίας, συνεργαζόμενες και στηρίζοντας δεκάδες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της ευρύτερης ναυτιλίας, όπως μονάδες ναυπηγοεπισκευής, κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού και προμηθευτές. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Στέφανος Κολλάκης, εκπροσωπώντας τον πατέρα του, κ. Παντελή Ελευθέριο Κολλάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Chartworld.

Η Chartworld αποτελεί έναν εδραιωμένο όμιλο ναυτιλιακών εταιρειών, οι οποίες παρέχουν ένα μεγάλο εύρος τεχνικών και εμπορικών υπηρεσιών διαχείρισης πλοίων στον χώρο της ποντοπόρου εμπορικής ναυτιλίας. Ο όμιλος συγκροτείται από τις εταιρείες Chartworld Shipping Corporation, Charterwell Maritime S.A. και Chartworld Maritime Management Corporation, καθώς και τον ναυλομεσιτικό βραχίονα του ομίλου, την εταιρεία Chartworld Chartering Corporation.

Η ιστορία της Chartworld είναι μακρά και άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικογένεια Κολλάκη, με καταγωγή από τον ιστορικό ναυτότοπο των Οινουσσών. Η οικογένεια ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή της στον χώρο της ναυτιλίας με τον Μιχαήλ Κολλάκη στις αρχές του 20ού αιώνα, ενώ στα μεταπολεμικά χρόνια τον διαδέχτηκαν οι γιοι του Στέφανος (1911-1994) και Παντελής (1906-1965). Από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, ο καπετάν Στέφανος Κολλάκης και μετέπειτα δύο από τους γιους του, ο Παντελής (Λου) και ο Γιώργος, δημιούργησαν διάφορες εταιρείες, μεταξύ των οπoίων και την Chartworld.

Με παρουσία στον χώρο της φορτηγού ναυτιλίας για πάνω από τέσσερις δεκαετίες και με δραστηριοποίηση στους τομείς του χύδην ξηρού φορτίου, των πλοίων ψυγείων, των δεξαμενόπλοιων αλλά και των εμπορευματοκιβωτίων, η Chartworld έχει επιτύχει να αναδειχθεί σε μία από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο, προσφέροντας αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε πλοιοκτήτες και ναυλωτές.

Σήμερα η Chartworld διαχειρίζεται έναν διαφοροποιημένο στόλο, που αριθμεί 69 πλοία, ενώ μέρος αυτών βρίσκεται ναυλωμένο σε τρίτες εταιρείες, όπως οι CMA CGM, MSC, International Seaways, Zim, Louis Dreyfus, Bocimar.

Μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στη μακρά επιχειρηματική διαδρομή του ομίλου ήταν η απόφαση των αδελφών Παντελή και Γιώργου Κολλάκη, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, να μεταφέρουν τη στρατηγική διοίκηση καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των διαχειριστικών τους δραστηριοτήτων στην Ελλάδα. Όπως σημειώνουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής, επρόκειτο για μια απόφαση που αποδείχτηκε επωφελής τόσο για τον Όμιλο Chartworld όσο και για τον ευρύτερο χώρο του ναυτιλιακού επιχειρείν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την κρίση της πλειοψηφίας των μελών της επιτροπής, οι εταιρείες του ομίλου, με τους επικεφαλής, το σύνολο του ανθρωπίνου δυναμικού και τον ισχυρό στόλο, συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της ελληνικής ναυτιλίας, συνεργαζόμενες και στηρίζοντας δεκάδες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της ευρύτερης ναυτιλίας, όπως μονάδες ναυπηγοεπισκευής, κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού και προμηθευτές.

Χορηγός Βραβείου:

201905271348131205-e1558964911340

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.