ΙΝΤΕRTANKO και BIMCO με το βλέμμα στο 2020

ΙΝΤΕRTANKO και BIMCO με το βλέμμα στο 2020

317
ΙΝΤΕRTANKO και BIMCO με το βλέμμα στο 2020

ΙΝΤΕRTANKO και BIMCO εργάστηκαν από κοινού, με την βοήθεια του North P & I Club για την έκδοση ενός οδηγού με ερωτο-απαντήσεις τις οποίες θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο πλοιοκτήτες όσο και ναυλωτές κατά τη διάρκεια συμφωνίας ναύλωσης ενός πλοίου που έχει τοποθετήσει scrubbers.

O εν λόγω οδηγός σκιαγραφεί τις ρήτρες και τους όρους που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν από τα συμβαλλόμενα μέρη τόσο σε ναυλώσεις ταξιδίου (voyage charter) όσο και σε χρονοναυλώσεις (time charter), ενώ μέσα στον οδηγό συμπεριλαμβάνονται και περιπτώσεις αναφορικά με την επιβολή προστίμων και απαγορεύσεων για πλοία με open-loop scrubbers.

Ο κ. Michele White, General Counsel της INTERTANKO, δήλωσε ικανοποιημένος για την συνεργασία με τη BIMCO αναφορικά με την παροχή συμβουλών και βοήθειας σε πλοιοκτήτες οι οποίοι επιλέγουν την οδό των scrubbers ενόψει 2020.

Από την πλευρά του ο κ. Grant Hunter, Head of Contracts and Clauses της BIMCO, επεσήμανε ότι συχνά η οργάνωση λαμβάνει σχετικά ερωτήματα για θέματα ναύλωσης πλοίων εξοπλισμένα με scrubbers, ενώ συμπλήρωσε ότι η πρωτοβουλία με την INTERTANKO θα προσφέρει χρήσιμες απαντήσεις.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τον οδηγό που από κοινού εξέδωσαν BIMCO και INTERTANKO.

https://www.bimco.org/BIMCO-INTERTANKO-Scrubber-QA

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.