British Airways: 100 χρόνια στους αιθέρες

British Airways: 100 χρόνια στους αιθέρες

71
British Airways: 100 χρόνια στους αιθέρες

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση εκατό ετών από την ίδρυση των Βρετανικών Αερογραμμών η Βασίλισσα Ελισάβετ πραγματοποίησε επίσκεψη στις κεντρικές εγκαταστάσεις της British Airways στο αεροδρόμιο του Heathrow (Waterside).

Η Βασίλισσα ξεναγήθηκε στο μουσείο της εταιρείας το «Speedbird Centre» και περιηγήθηκε στα εκθέματα, μεταξύ των οποίων και φωτογραφίες από τα πρώτα αεροπορικά ταξίδια της Ελισάβετ ως πριγκίπισσας και αργότερα ως βασίλισσας μαζί με τον σύζυγό της, Δούκα του Εδιμβούργου. Η πρώτη πτήση της Βασίλισσας πραγματοποιήθηκε το 1951, από το Λονδίνο προς το Μοντρεάλ, με αεροσκάφος τύπου Stratocruiser της Boeing.

britishairways_216861528915851

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Ελισάβετ συναντήθηκε και με μέλη της εταιρείας που έχουν αναλάβει τη συγκέντρωση χρημάτων για αγαθοεργούς σκοπούς και κυρίως προς υποστήριξη παιδιών που το έχουν ανάγκη. Μέχρι σήμερα έχει συγκεντρωθεί από πελάτες και εργαζομένους της εταιρείας περισσότερες από £20 εκ.

Το ταξίδι στους αιθέρες για την British Airways ξεκίνησε στις 25 Αυγούστου του 1919, από την πρόδρομο εταιρεία με την επωνυμία «Aircraft Transport and Travel Limited (AT&T)», με την πρώτη διεθνή πτήση μεταξύ Λονδίνου και Παρισίου. Επόμενος σταθμός της ιστορίας είναι το 1924 όταν δημιουργείται η «Imperial Airways Limited», από τη συνένωση των βρετανικών αεροπορικών εταιρειών: Instone, Handley Page, Daimler Airways (διάδοχος εταιρεία της AT&T), και η British Air Marine Navigation Company Limited).

Η δημιουργία της -αρχικώς- ιδιωτικής εταιρείας British Airways θα γίνει το 1935 και θα καταστεί ανταγωνίστρια εταιρεία της Imperial Airways, ενώ με κυβερνητική απόφαση το 1939 Imperial και British εθνικοποιούνται και δημιουργείται η British Overseas Airways Corporation, ενώ το 1974 γεννάται και επισήμως η British Airways.

Τελευταίος σταθμός το 2011 οπότε και συγχωνεύεται BA και Iberia και δημιουργείται η International Consolidated Airlines Group, μητρική εταιρεία -μεταξύ άλλων- των εταιρειών: Aer Lingus, Vueling και Level.

Φωτό: britishairways.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.