Κίνα: Δεν προχωρά στις αγορές αμερικανικού πετρελαίου

Κίνα: Δεν προχωρά στις αγορές αμερικανικού πετρελαίου

81
Κίνα: Δεν προχωρά στις αγορές αμερικανικού πετρελαίου

Οι μεγάλες κινεζικές εταιρείες, οι οποίες μέχρι πρόσφατα προτίθεντο να αγοράσουν αργό πετρέλαιο με μακροχρόνιες συμφωνίες από τις ΗΠΑ, ξαφνικά εξαφανίστηκαν σημείωσε πρόσφατα ο Jim Teague, CEO της Enterprise Products Partners LP.

Παράλληλα ο κ. Teague εξήγησε ότι η ζήτηση για αμερικανικό αργό δεν θα επηρεαστεί από τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα καθώς τα φορτία «μαύρου χρυσού» θα κατευθυνθούν προς άλλους εισαγωγείς και καθώς η αμερικανική παραγωγή συνεχίζεται με αμειώτους ρυθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 η κυβέρνηση Ομπάμα διέκοψε την 40ετή απαγόρευση αμερικανικών εξαγωγών αργού και έκτοτε αυτές αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ωστόσο οι εμπορικές διαμάχες με το Πεκίνο αλλάζουν άρδην το σκηνικό στο διεθνές εμπόριο.

Ενδεικτικά κατά τους έξι πρώτους μήνες του 2018, ο Κινεζικός Δράκος αποτελούσε τον κορυφαίο εισαγωγέα αμερικανικού αργού πετρελαίου, εισάγοντας κατά μέσο όρο 377.000 βαρέλια/ημέρα, ενώ κατά το εξάμηνο που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο ο αριθμός αυτός κατρακύλησε στα 41.600 βαρέλια αργού/ημέρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.