Η Μάλτα επικυρώνει την Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ

Η Μάλτα επικυρώνει την Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ

248
Η Μάλτα επικυρώνει την Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ

Λίγες ημέρες μετά την παρότρυνση του γενικού γραμματέα του IMO, Kitack Lim, να επικυρώσουν και άλλες χώρες την Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ προκειμένου να μπορέσει να τεθεί άμεσα σε ισχύ, η Μάλτα αποφάσισε την επικύρωση της εν λόγω Σύμβασης.

Πλέον οι χώρες που έχουν επικυρώσει την Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ είναι δώδεκα (Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Νορβηγία, Παναμάς, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Σερβία, Τουρκία, Εσθονία, Μάλτα), αντιπροσωπεύοντας περίπου το 28,8% του παγκόσμιου τονάζ.

Η Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ προβλέπει την τήρηση σωστού σχεδιασμού, κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης των πλοίων, αλλά και την λήψη των απαιτούμενων μέτρων προετοιμασίας για την ανακύκλωση ενός πλοίου, τα οποία θα διευκολύνουν την δημιουργία ασφαλών και φιλικών προς το περιβάλλον συνθηκών κατά τη διαδικασία ανακύκλωσης πλοίων χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την Σύμβαση του Χονγκ Κονγκ τα πλοία που οδηγούνται προς ανακύκλωση υποχρεούνται να έχουν καταγράψει τα επικίνδυνα υλικά που μεταφέρουν, ενώ οι εγκαταστάσεις ανακύκλωσης από την πλευρά τους οφείλουν να παρέχουν ένα σχέδιο ανακύκλωσης για τα πλοία σύμφωνα με το οποίο θα προσδιορίζεται ο τρόπος που θα ανακυκλωθεί το κάθε πλοίο, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του καθενός.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.