Αναγκαία η επαγρύπνηση των ναυτικών στον Κόλπο του Ομάν

Αναγκαία η επαγρύπνηση των ναυτικών στον Κόλπο του Ομάν

353
Αναγκαία η επαγρύπνηση των ναυτικών στον Κόλπο του Ομάν

Τα αίτια του πρόσφατου σαμποτάζ σε τέσσερα πλοία στον Κόλπο του Ομάν κοντά στα ΗΑΕ δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί από τις αρμόδιες τοπικές αρχές οι οποίες συνεχίζουν να διεξάγουν έρευνες.

Ανταποκριτές του Gard στα ΗΑΕ αναφέρουν ότι το λιμάνι της Φουτζέιρα είναι ανοιχτό και λειτουργεί κανονικά, ωστόσο η κατάσταση στην περιοχή ενέχει κινδύνους και γι’ αυτό είναι αναγκαία η επαγρύπνηση των ναυτικών και των πλοίων εκείνων που βρίσκονται στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Συγκεκριμένα από την Gard συνιστάται στους πλοιάρχους να έρχονται σε επαφή με τις αρχές των λιμένων στην περιοχή καθώς και με τους τοπικούς πράκτορες προκειμένου να ενημερώνονται για τις νεότερες εξελίξεις.

Επιπλέον πλοία ορισμένων σημαιών ενδεχομένως να χρειάζεται να υιοθετήσουν επιπρόσθετα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με το επίσημο SSP (Ship Security Plan), κατά την προσέγγισή τους στο λιμάνι της Φουτζέιρα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.