Αλλάζουν τα δεδομένα στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά

Αλλάζουν τα δεδομένα στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά

281
Αλλάζουν τα δεδομένα στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά

Οι όγκοι φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί στα οικόπεδα 1 και 4 στην θαλάσσια περιοχή της Μοζαμβίκης δημιουργούν θετικές προσδοκίες ότι η χώρα μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς LNG παγκοσμίως.

Μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η Eni και η Anadarko, οι οποίες πραγματοποιούν εργασίες εξόρυξης σε ενεργειακά κοιτάσματα της Μοζαμβίκης, έχουν ανακαλύψει ότι τα εν λόγω κοιτάσματα έχουν προοπτικές σημαντικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα η Anadarko επεσήμανε ότι το εκκολαπτόμενο Mozambique LNG project, στην χερσόνησο Afungi, στην επαρχία Capo Degaldo, μπορεί στο μέλλον να παράγει έως και 50 τόνους LNG ετησίως. Το συγκεκριμένο ενεργειακό έργο μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες παγκοσμίως για την ζήτηση καθαρής πηγής ενέργειας, ενώ ενδεχομένως να διαδραματίσει μελλοντικά και έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς.

Ήδη η ιαπωνική Jera και η ταϊβανέζικη CPC Corporation ενδιαφέρονται ως αγοραστές να προμηθευτούν LNG από το Mozambique LNG project, υπογράφοντας σχετικές συμφωνίες.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.