Πρόσω ολοταχώς για μια «πράσινη» αγορά κρουαζιέρας

Πρόσω ολοταχώς για μια «πράσινη» αγορά κρουαζιέρας

111
Πρόσω ολοταχώς για μια «πράσινη» αγορά κρουαζιέρας

Περισσότεροι από 160 εκπρόσωποι της διεθνούς βιομηχανίας κρουαζιέρας συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Λαγκελίνιε της Κοπεγχάγης για να δώσουν το «παρών» σε ένα διεθνές συνέδριο για την αγορά κρουαζιέρας το οποίο έθεσε στο επίκεντρο των συζητήσεων την προώθηση της Βαλτικής Θάλασσας ως βιώσιμου προορισμού για τους επιβάτες κρουαζιέρας.

Το συνέδριο αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της ένωσης λιμένων κρουαζιέρας Cruise Baltic και ορισμένων πολιτικών και λιμενικών φορέων της Δανίας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου εκπρόσωποι 8 χωρών υπέγραψαν το Cruise Baltic Sustainability Manifesto, στόχος του οποίου αποτελεί η μείωση των αέριων ρύπων και της συμφόρησης πλοίων σε λιμένες της Βαλτικής.

Ο διευθυντής της Cruise Baltic, κ. Claus Bødker, επεσήμανε ότι είναι αναγκαίο για την δημιουργία μιας «πράσινης» βιομηχανίας κρουαζιέρας μια κοινή συμφωνία μεταξύ εκπροσώπων πόλεων, λιμένων και ναυτιλιακών εταιρειών.

Φωτο: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.