Κίνα: Πώς κυμαίνονται οι εισαγωγές της σε αυστραλιανό άνθρακα

Κίνα: Πώς κυμαίνονται οι εισαγωγές της σε αυστραλιανό άνθρακα

74
Κίνα: Πώς κυμαίνονται οι εισαγωγές της σε αυστραλιανό άνθρακα

Οι κινεζικές εισαγωγές μεταλλουργικού άνθρακα από την Αυστραλία αυξήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο μετά από μια περίοδο αναστολών στις αγορές από Κινέζους εμπόρους λόγω του γεγονότος ότι οι τελωνειακοί έλεγχοι στους κινεζικούς λιμένες είχαν διπλασιαστεί χρονικά φτάνοντας έως και τους δύο μήνες σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ωστόσο οι εισαγωγές της Κίνας σε θερμικό άνθρακα συνεχίζουν να καταγράφουν μείωση, καθώς η χώρα στοχεύει σε ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής της. Τον περασμένο Μάρτιο οι εισαγωγές θερμικού άνθρακα της Κίνας από την Αυστραλία μειώθηκαν κατά 18%, ενώ αύξηση της τάξης του 9% καταγράφηκε στις εισαγωγές αυστραλιανού θερμικού άνιθρακα από Ν. Κορέα και Ιαπωνία.

Επιπλέον, τον περασμένο Μάρτιο οι εξαγωγές άνθρακα οπτανθρακοποίησης (coking coal) από την Αυστραλία προς την Κίνα σημείωσαν αύξηση της τάξης του 42% συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2019, γεγονός που κατέστησε την Κίνα τον δεύτερο μεγαλύτερο αγοραστή του συγκεκριμένου εμπορεύματος της Αυστραλίας, μετά την Ινδία.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην ενοποίηση της βιομηχανίας άνθρακα της χώρας, τερματίζοντας την λειτουργία μικρών ανθρακωρυχείων για την μείωση των αέριων ρύπων στην χώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.