Κίνα: Σε χαμηλά 18μήνου οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος

Κίνα: Σε χαμηλά 18μήνου οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος

31
Κίνα: Σε χαμηλά 18μήνου οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος

Oι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος της Κίνας μειώθηκαν τον Απρίλιο στα χαμηλότερα επίπεδα των 18 τελευταίων μηνών καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στην Βραζιλία, τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή για τον ασιατικό γίγαντα, σε συνδυασμό με την μείωση της παραγωγής από πλευράς Vale, είχαν σαν αποτέλεσμα να μειωθούν οι αποστολές iron ore.

Ειδικότερα οι κινεζικές εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος, υποχώρησαν στους 80,77 εκατ. τόνους τον περασμένο μήνα, αριθμός ο οποίος αποτελεί τον μικρότερο από τον Οκτώβριο του 2017.

Συνολικά κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, η Κίνα εισήγαγε 340,21 εκατ. τόνους σιδηρομεταλλεύματος, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Τελωνειακής Αρχής της

Κίνας, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 3,7% σε σχέση με τους 353,32 εκατ. τόνους το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Μεγάλη μερίδα αναλυτών θεωρεί ότι η ζήτηση για το εν λόγω εμπόρευμα θα μειωθεί τους επόμενους μήνες κυρίως λόγω των περιβαλλοντικών μέτρων που έχει λάβει η κινεζική κυβέρνηση για την μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων σε πόλεις με σημαντική παραγωγική δραστηριότητα χάλυβα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.