Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία αισιοδοξούν για το μέλλον

Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία αισιοδοξούν για το μέλλον

150
Τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία αισιοδοξούν για το μέλλον

Η Samsung Heavy Industries (SHI) εξασφάλισε παραγγελία για τη ναυπήγηση ενός ακόμη LNG carrier, αξίας $190 εκατ. Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στην πλοιοκτήτρια εταιρεία, το όνομα της οποίας δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα, τον Μάρτιο του 2022.

Σύμφωνα με το Yonhap News Agency, από τις αρχές του 2019 έως σήμερα η SHI έχει λάβει παραγγελίες για τη ναυπήγηση 8 πλοίων μεταφοράς LNG από τις συνολικές παραγγελίες για 16 νέα πλοία που έχουν δοθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Προς το παρόν η SHI έχει λάβει παραγγελίες για τη ναυπήγηση πλοίων, συνολικής αξίας $2,6 δις, ενώ στόχος για την εταιρεία είναι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους οι παραγγελίες που θα λάβει να ξεπεράσουν σε αξία τα $7,8 δις.

Την ίδια ώρα ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος της Ν. Κορέας, η Hyundai Heavy Industries (HHI), αντέστρεψε τα περσινά αρνητικά της αποτελέσματα καταγράφοντας καθαρά κέρδη ύψους $14,8 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Τα έσοδα της εταιρείας για το ίδια διάστημα σημείωσαν αύξηση κατά 7,4% συγκριτικά με πέρυσι, αγγίζοντας τα $2,8 δις.

Το περασμένο έτος η HHI είχε καταγράψει ζημίες της τάξης των $543,9 εκατ. στις ναυπηγήσεις πλοίων, που οφείλονταν στα υψηλά της κόστη.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.