Η Eni ενισχύει την παρουσία της στην Μ. Ανατολή

Η Eni ενισχύει την παρουσία της στην Μ. Ανατολή

68
Η Eni ενισχύει την παρουσία της στην Μ. Ανατολή

Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός Eni υπέγραψε συμφωνία με την National Oil and Gas Authority του Bahrain (NOGA) αναφορικά με την εκμετάλλευση του οικοπέδου 1, το οποίο βρίσκεται στα ανοιχτά του βόρειου τμήματος του Βασιλείου του Μπαχρέιν.

Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί αποτέλεσμα κοινής μελέτης που διεξήχθη από τις ENI και NOGA το 2016 καθώς και της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών για το εν λόγω οικόπεδο τον περασμένο Ιανουάριο.

Το ενεργειακό οικόπεδο 1 εκτείνεται σε μία περιοχή άνω των 2.800 τ.χλμ. με βάθος υδάτων που ξεκινάει από τα 10 μ. και φτάνει έως και τα 70 μ.

Μέσω της παραπάνω συμφωνίας η Eni στοχεύει να εδραιώσει την παρουσία της στο Μπαχρέιν, σε εναρμόνιση με την στρατηγική διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου της προς αναζήτηση κοιτασμάτων με μεγάλες προοπτικές παραγωγής υγρών υδρογονανθρακών, όπως εκείνα που βρίσκονται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η Eni ήδη διαθέτει παρουσία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Ομάν και στον Λίβανο.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.