Στο επίκεντρο ναυτιλιακών η αειφόρος ανάπτυξη της Αρκτικής

Στο επίκεντρο ναυτιλιακών η αειφόρος ανάπτυξη της Αρκτικής

103
Στο επίκεντρο ναυτιλιακών η αειφόρος ανάπτυξη της Αρκτικής

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä έλαβε το Μάρτιο μια παραγγελία από τη Sovcomflot, τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία της Ρωσίας, για την εγκατάσταση του Wärtsilä Fleet Operations στο στόλο των δεξαμενόπλοιων της Sovcomflot τα οποία επιχειρούν στην Αρκτική. Στόχος είναι να προωθηθεί η αειφόρος ανάπτυξη και να αυξηθεί η ασφάλεια και η αποδοτικότητα των επιχειρήσεων στα ευαίσθητα ύδατα της Αρκτικής. Η Wärtsilä θα παρέχει επίσης μια ολοκληρωμένη λύση και για το κέντρο διαχείρισης του στόλου της εταιρείας.

Η συγκεκριμένη λύση αποτελεί προϊόν της συνεργασίας ανάμεσα στη Sovcomflot και την Transas, μια εταιρεία του ομίλου Wärtsilä. Το Wärtsilä Fleet Operations παρέχει μια μοναδική ολοκληρωμένη υποδομή που συνδυάζει συστήματα γέφυρας, διαχείριση δεδομένων μέσω cloud, υπηρεσίες δεδομένων, εργαλεία υποστήριξης αποφάσεων και πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Εκτός από τα σημαντικά οφέλη απόδοσης, η εν λόγω λύση προσφέρει ακόμη τη δυνατότητα μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Ο Vladimir Ponomarev, Διευθυντής του τμήματος Voyage Solutions της Wärtsilä Marine ανέφερε: “Η λύση Fleet Operations αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο του Smart Marine Ecosystem της Wärtsilä, το οποίο χρησιμοποιεί υψηλά επίπεδα αυτοματοποίησης πάνω στα πλοία, ακεραιότητας και ηλεκτρονικής υποστήριξης αποφάσεων, για την επίτευξη ασφαλέστερης και αποδοτικότερης πλοήγησης. Η συγκεκριμένη λύση εφαρμόζεται σε ολόκληρο το στόλο και παρέχει τη δυνατότητα “έξυπνης” επίγνωσης της κατάστασης, αυτοματοποιημένου προγραμματισμού ταξιδίου και βελτιστοποίησης αυτού, ψηφιακής (paper-less) πλοήγησης και απομακρυσμένης τεχνικής υποστήριξης, στοιχεία που προσθέτουν μεγάλη αξία στις επιχειρήσεις του στόλου”.

Φωτό: wartsila.com

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.