Κόκκινος συναγερμός στην Ινδία

Κόκκινος συναγερμός στην Ινδία

144
Κόκκινος συναγερμός στην Ινδία

Ενόψει του τροπικού κυκλώνα Fani, ο οποίος αναμένεται ότι θα πλήξει τις ανατολικές ακτές της Ινδίας μέσα στις επόμενες ώρες, υπολογίζεται ότι 800.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει προς το παρόν τις κατοικίες τους προκειμένου να μεταφερθούν σε καταφύγια.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας προβλέπει ότι την Παρασκευή 3 Μαίου, η ένταση των ανέμων θα αγγίξει τα 200 χλμ./ώρα, ενώ ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται ότι θα σημειωθούν την Πέμπτη 2 Μαίου στις νότιες ακτές της Οντίσα.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο τροπικός κυκλώνας Fani βρίσκεται στην παρούσα φάση στον Κόλπο της Βεγγάλης, 450 χλμ. περίπου μακρυά από τις ακτές και κινείται προς τα δυτικά, εκτιμώντας ότι θα «χτυπήσει» το απόγευμα της Παρασκευής την ινδική πόλη Puri.

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει και στο Μπαγκλαντές λόγω του επερχόμενου τροπικού κυκλώνα.

Οι τροπικές καταιγίδες και κυκλώνες αποτελούν συχνά φαινόμενα για το ανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της Ινδίας, ιδιαίτερα την περίοδο Δεκεμβρίου- Απριλίου. Ωστόσο ορισμένοι κυκλώνες που έπληξαν στο παρελθόν την χώρα άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους, όπως ο κυκλώνας Ockhi το 2017 ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο 250 ατόμων, καθώς και ο κυκλώνας Titli τον περασμένο Οκτώβριο ο οποίος συνοδευόταν από ανέμους εντάσεως 150 χλμ./ώρα και έντονες βροχοπτώσεις, οδηγώντας 300.000 άτομα να εκκενώσουν τις κατοικίες τους.

Ωστόσο ο πιο φονικός κυκλώνας στην Ινδία θεωρείται εκείνος που έπληξε πριν από δύο δεκαετίες την Οντίσσα, οδηγώντας στον θάνατο τουλάχιστον 8.000 άτομα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.