Ε.Ε.: Υπερδιπλασιασμός στις εισαγωγές αμερικανικού LNG

Ε.Ε.: Υπερδιπλασιασμός στις εισαγωγές αμερικανικού LNG

95
Ε.Ε.: Υπερδιπλασιασμός στις εισαγωγές αμερικανικού LNG

Η Ε.Ε. αναμένεται να αυξήσει τις εισαγωγές της σε αμερικανικό LNG αγγίζοντας τα 8 δις κ.μ. ετησίως έως το 2023, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, υπερδιπλασιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τις αντίστοιχες εισαγωγές του 2018.

Μετά την συμφωνία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker τον Ιούλιο του 2018, στο πλαίσιο των προσπαθειών για βελτίωση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, να μην επιβληθούν δασμοί στις εισαγωγές αυτοκινήτων της Ε.Ε. αλλά και να επέλθει αύξηση στις εξαγωγές αμερικανικού LNG, παρατηρήθηκε ότι οι εισαγωγές αμερικανικού LNG από τις 28 χώρες- μέλη της Ε.Ε. αυξήθηκαν απότομα. Μόνο τον περασμένο Μάρτιο οι αντίστοιχες εισαγωγές ξεπέρασαν τα 1,4 δις κ.μ.

Από την πλευρά της η Commission επεσήμανε ότι η Ε.Ε. προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση των εισαγωγών της σε αμερικανικό LNG, εφόσον οι συνθήκες της αγοράς είναι ομαλές και οι τιμές ανταγωνιστικές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.