Η «πράσινη ανάπτυξη» οδηγός για το Νέο Δρόμο του Μεταξιού

Η «πράσινη ανάπτυξη» οδηγός για το Νέο Δρόμο του Μεταξιού

79
Η «πράσινη ανάπτυξη» οδηγός για το Νέο Δρόμο του Μεταξιού

Μη δημοφιλής κρίνεται η κατανάλωση άνθρακα για τους κατοίκους κρατών κατά μήκος του «Νέου Δρόμου του Μεταξιού» όπως προκύπτει από σχετική έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, η περιβαλλοντική οργάνωση E3G εκπόνησε έρευνα στο πλαίσιο συνεδρίου που διεξήχθη στο Πεκίνο, τα ευρήματα της οποίας καταδεικνύουν ότι οι πλειονότητα των κατοίκων που ζουν σε χώρες που συμμετέχουν στο BRI, προτιμούν την ανάπτυξη υποδομών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έναντι αυτών άνθρακα.

Με αφορμή τα εν λόγω ευρήματα, ο Nick Mabey, επικεφαλής της E3G σημείωσε ότι η Κίνα θα πρέπει να συνεργαστεί στενά με κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και επενδυτές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ζήτηση για τέτοιου είδους projects καλύπτεται.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, ένας μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων στο συνέδριο με αφορμή την έρευνα υπογράμμισε την ανάγκη βιώσιμης χρηματοδότησης για την πράσινη ανάπτυξη κατά μήκος του Belt and Road Initiative.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στην έρευνα συμμετείχαν 6.000 άνθρωποι από την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, το Πακιστάν, τη Νότια Αφρική, την Τουρκία και το Βιετνάμ, εκ των οποίων ποσοστό πάνω από το 90% δήλωσε ότι η ηλιακή ενέργεια θα πρέπει να βρίσκεται στη κορυφή της λίστας των «πράσινων επενδύσεων».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.