To Αμβούργο «επενδύει» στο Βορειοανατολικό Πέρασμα

To Αμβούργο «επενδύει» στο Βορειοανατολικό Πέρασμα

179
To Αμβούργο «επενδύει» στο Βορειοανατολικό Πέρασμα

Για την Ρωσία η αξιοποίηση του Βορειοανατολικού Περάσματος προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης για το παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο αλλά και τη ναυσιπλοΐα, ευκαιρίες που θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο όταν αυτό καταστεί πλεύσιμο καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Κάτι που εκτιμάται να συμβεί έως το 2030.

Σύμφωνα με την Rosatom κατά το περασμένο έτος διακινήθηκαν μέσω του Βορειοανατολικού Περάσματος 20,2 εκ. τόνοι εμπορευματικών αγαθών, ενώ σε ορίζοντα πενταετίας εκτιμάται ότι από την αρκτική οδό θα διακινούνται σχεδόν 93 εκ. τόνοι αγαθών.

Οι μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της μήκους 4.800 χλμ. θαλασσίας οδού στον Αρκτικό Ωκεανό, έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον του λιμένα του Αμβούργου. Μάλιστα, προ ολίγων ημερών και στο πλαίσιο ρωσο-γερμανικού συνεδρίου στη Μόσχα με θέμα τις μεταφορές, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ingo Egloff, προέδρου του Hafen Hamburg Marketing e.V. και του Kirill Komarov, διευθυντή της ρωσικής εταιρείας ROSATOM (State Atomic Energy Power Corporation).

Στόχος των δύο μερών είναι η περαιτέρω ενίσχυση των επαφών και συνεργασιών μεταξύ του μεγαλύτερου γερμανικού λιμένα και των ρωσικών λιμένων κατά μήκος του Βορειοανατολικού Περάσματος. Στόχος είναι να σχεδιαστούν και να αναπτυχθούν νέες ευκαιρίες και οδοί διακίνησης αγαθών μεταξύ βόρειας Ευρώπης και Κίνας μέσω των ρωσικών λιμένων στις ακτές της Σιβηρίας, με το Αμβούργο να επιδιώκει να αναδειχθεί σε κομβικό λιμένα για το σινο-ευρωπαϊκό εμπόριο.

Φωτό:Pixabay

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.