H Trafigura ανοίγει νέους ορίζοντες δραστηριότητας

H Trafigura ανοίγει νέους ορίζοντες δραστηριότητας

371
H Trafigura ανοίγει νέους ορίζοντες δραστηριότητας

Ένας από τους σημαντικότερους commodity traders παγκοσμίως, η Trafigura, εισέρχεται στην εμπορία πετροχημικών ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Altis Group International, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τις δυνατότητες της διαρκώς αυξανόμενης αυτής βιομηχανίας.

Η Trafigura εκτιμά ότι η παγκόσμια αγορά πετροχημικών ανέρχεται στα $729 δις ενώ ήδη ένας σημαντικός αριθμός oil majors επενδύει στον εν λόγω κλάδο τόσο στην Ασία όσο και στις ΗΠΑ.

Ουσιαστικά η νέα κοινοπραξία θα εστιαστεί στην εμπορία χύδην υγρών χημικών όπως τα υποπροϊόντα θείου ενώ με την εν λόγω κίνηση η Trafigura προσβλέπει στο να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των δραστηριοτήτων της στην πετρελαϊκή και μεταλλευτική βιομηχανία.

Υπενθυμίζεται ότι η Trafigura έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στην φιλανδική εταιρεία εξόρυξης νικελίου και κοβαλτίου Terrafame, η οποία από την πλευρά της αναμένεται να κατασκευάσει μονάδα παραγωγής χημικών που θα χρησιμοποιηθούν σε μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.