ΗΠΑ: Στο ζενίθ η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου

ΗΠΑ: Στο ζενίθ η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου

102
ΗΠΑ: Στο ζενίθ η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου

Η αμερικανική παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 80.000 βαρέλια/ημέρα τον Μάιο στα επίπεδα ρεκόρ των 8,46 εκατ. βαρελιών/ ημέρα, σημειώνει στην τελευταία της έκθεση η αμερικανική Energy Information Agency (ΕΙΑ).

Την μεγαλύτερη μεταβολή αναμένει η ΕΙΑ στα πεδία στη Λεκάνη Permian στο Δυτικό Τέξας και στο Νέο Μεξικό, όπου η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 42.000 βαρέλια/ημέρα και θα ανέλθει στα 4,14 εκατ. βαρέλια/ημέρα τον Μάιο.

Από την άλλη, για την περιοχή της Βόρειας Ντακότα, η ΕΙΑ εκτιμά ότι η παραγωγή θα αυξηθεί επίσης κατά 11.000 βαρέλια/ημέρα τον Μάιο στα 1,39 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Να σημειωθεί τέλος ότι απόρροια των ανωτέρω είναι αρκετοί oil majors όπως η Exxon Mobil και η Chevron να προσβλέπουν στην επέκταση των δραστηριοτήτων τους στα πεδία σχιστολιθικού πετρελαίου στη Λεκάνη Permian.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.