Σε χαμηλά 13ετίας οι επιθέσεις σε πλοία στην Ασία

Σε χαμηλά 13ετίας οι επιθέσεις σε πλοία στην Ασία

66
Σε χαμηλά 13ετίας οι επιθέσεις σε πλοία στην Ασία

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2019 καταγράφηκαν 10 περιστατικά επιθέσεων σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας, συγκριτικά με τα 21 περιστατικά της αντίστοιχης περιόδου του 2018.

Τα παραπάνω νούμερα αντιπροσωπεύουν μία μείωση της τάξης του 52% στον συνολικό αριθμό των επιθέσεων που έλαβαν χώρα στις θάλασσες της Ασίας το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, συγκριτικά με πέρυσι.

Επίσης ο αριθμός των επιθέσεων που καταγράφηκαν στις θάλασσες της Ασίας το πρώτο τρίμηνο του έτους, αντιπροσωπεύει τα χαμηλότερα επίπεδα για το αντίστοιχο διάστημα των τελευταίων 13 ετών.

Αναφορικά με το πρώτο τρίμηνο του 2019, βελτιωμένη παρατηρήθηκε η κατάσταση σε λιμένες και αγκυροβόλια της Ινδονησίας, καθώς και στο Μπαγκλαντές, στην Ινδία και στο Βιετνάμ.

Επίσης για το ίδιο διάστημα δεν παρατηρήθηκε κάποιο περιστατικό ομηρίας ναυτικών στις θάλασσες Sulu και Celebes, καθώς και στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του ανατολικού τμήματος της Σαμπά στη Μαλαισία.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ReCAAP ISC ανησυχία προκαλεί η αύξηση των επιθέσεων σε πλοία σε αγκυροβόλια της Κίνας με στόχο την κλοπή παλιοσίδερων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.