Μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές στον τομέα της ενέργειας

Μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές στον τομέα της ενέργειας

210
Μία από τις μεγαλύτερες εξαγορές στον τομέα της ενέργειας

Ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός Chevron ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της Anadarko Petroleum Corporation, η οποία αποτελεί ένας απο τους μεγαλύτερους διαχειριστές πλωτών πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικό.

Η εξαγορά ανέρχεται σε αξία τα $33 δις τουλάχιστον και εκτιμάται ότι αποτελεί την έκτη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγοράς που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Μέσα από την εν λόγω εξαγορά η Chevron αναμένεται ότι θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων της στην εκμετάλλευση βαθέων υδάτων μεγάλης έκτασης για την εξεύρεση φυσικού αερίου.

Όπως τόνισε ο CEO της Chevron, κ. Michael Wirth, ο συνδυασμός της υψηλής ποιότητας εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης φυσικού αερίου που διαθέτει η Anadarko και το ενισχυμένο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων της Chevron θα ενδυναμώσει την παρουσία της τελευταίας στο West Texas Basin, ενώ θα συμβάλλει επίσης στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στην αγορά του LNG.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.