Αυξάνονται οι παραγγελίες για LNG carriers

Αυξάνονται οι παραγγελίες για LNG carriers

333
Αυξάνονται οι παραγγελίες για LNG carriers

Η Hyundai Heavy Industries (HHI), ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος της Ν. Κορέας, εξασφάλισαν πρόσφατα παραγγελίες για δύο δεξαμενόπλοια και τρία LNG carriers, συνολικής αξίας $600 εκατ.

Εντός του τρέχοντος έτους η HHI αναμένει ότι θα λάβει περισσότερες παραγγελίες για μεγάλης χωρητικότητας LNG carriers, καθώς ενόψει sulphur cap 2020, η ζήτηση για LNG εκτιμάται ότι θα σημειώσει σημαντική άνοδο, ενώ συγχρόνως καταγράφεται μια ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης για LNG από την Κίνα.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Clarksons, υπολογίστηκε ότι πραγματοποιήθηκαν παραγγελίες για LNG carriers, συνολικής χωρητικότητας 32,2 εκατ. τόνων, αύξηση κατά 14% σε σχέση με το 2017.

Επιπλέον, το 2023 αναμένεται ότι ο όγκος παραγγελιών για LNG carriers σε παγκόσμιο επίπεδο θα αγγίξει σε συνολική χωρητικότητα τους 44,6 εκατ. τόνους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.