Με drones θα παρακολουθεί η Δανία τα πλοία στα ύδατά της

Με drones θα παρακολουθεί η Δανία τα πλοία στα ύδατά της

325
Με drones θα παρακολουθεί η Δανία τα πλοία στα ύδατά της

H Δανία φαίνεται πως λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου τα πλοία που πλέουν στα ύδατά της από 1/1/2020 να ανταποκρίνονται πλήρως στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις του ΙΜΟ, όπως κυρώνονται από τη Δανία.

Στο πλαίσιο αυτό επιστρατεύονται οι μεγάλες δυνατότητες της τεχνολογίας καθώς όπως γνωστοποίησε το European Maritime Safety Agency (EMSA) τους προσεχείς μήνες ένα drone μεγάλων διαστάσεων εξοπλισμένο με sniffer θα ελέγχει τις αέριες εκπομπές ρύπων από τα πλοία στα δανέζικα ύδατα.

Μέσω του εν λόγω project οι δανέζικες αρχές ευελπιστούν στην αποδοτικότερη εφαρμογή των κανονισμών για την μείωση των εκπομπών θείου παρέχοντας συγχρόνως ίσους όρους ανταγωνισμού για τα εμπλεκόμενα μέρη.

Τέλος να σημειωθεί ότι το drone θα τεθεί σε λειτουργία στη Μεγάλη Ζώνη, την οποία διασχίζουν μεγάλα δεξαμενόπλοια κατευθυνόμενα προς τη Βαλτική, ενώ ήδη την Πέμπτη 11 Απριλίου διεξήχθησαν οι πρώτες «εναέριες επιθεωρήσεις».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.