Αλλάζουν τα δεδομένα στις αμερικανικές εισαγωγές

Αλλάζουν τα δεδομένα στις αμερικανικές εισαγωγές

96
Αλλάζουν τα δεδομένα στις αμερικανικές εισαγωγές

Οι προτεινόμενοι αμερικανικοί δασμοί στις εισαγωγές αυτοκινήτων, καθώς και στις εισαγωγές εξαρτημάτων αυτοκινήτων αναμένεται να επιδράσουν αρνητικά στις διαδρομές μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται εντός του δεύτερου τριμήνου του 2019 να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων, γεγονός που θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό, σύμφωνα με αναλυτές της Drewry, τους κυριότερους αμερικανικούς λιμένες μέσω των οποίων πραγματοποιούνται οι διακινήσεις car carriers και containers.

Όπως αναφέρει ο κ. Neil Davidson, senior analyst for ports and terminals της Drewry, το επιπρόσθετο κόστος από τους δασμούς που θα επιβληθούν στα εισαγόμενα αυτοκίνητα των ΗΠΑ πρόκειται να μετακυλιστεί από τους Αμερικανούς εισαγωγείς προς τους τελικούς καταναλωτές καθώς και σε όσους δραστηριοποιούνται στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Στο πλαίσιο της μελέτης που διεξήχθη από την Drewry προκύπτει ότι μια ενδεχόμενη επιβολή δασμών στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων θα επηρεάσει δυσμενώς τους λιμένες της Βαλτιμόρης, του Λος Άντζελες, καθώς και της Ν. Υόρκης.

Επίσης, από την έρευνα προκύπτει ότι οι δασμοί στις αμερικανικές εισαγωγές αυτοκινήτων θα επηρεάσουν σημαντικά την Ιαπωνία, καθώς και την Κίνα, ως προμηθεύτριες χώρες αυτοκινήτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων, αλλάζοντας τα δεδομένα στις μεταφορές μεταξύ ΗΠΑ και Ανατολής.

Επίσης από τους προτεινόμενους δασμούς των ΗΠΑ αναμένεται να επηρεαστεί σημαντικά η Γερμανία η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες χώρες στην παραγωγή και στις εξαγωγές αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.