Ν.Κορέα: Νέα κυβερνητική ρύθμιση φέρνει τα πάνω κάτω στην αγορά LPG

Ν.Κορέα: Νέα κυβερνητική ρύθμιση φέρνει τα πάνω κάτω στην αγορά LPG

105
Ν.Κορέα: Νέα κυβερνητική ρύθμιση φέρνει τα πάνω κάτω στην αγορά LPG

Οι εισαγωγές LPG της Νότιας Κορέας εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 9,5% το 2019 κυρίως λόγω της ενισχυμένης ζήτησης από τον πετροχημικό τομέα αλλά και της πρόσφατης απόφασης της κυβέρνησης της χώρας να επιτρέψει την κατανάλωση LPG από τα οχήματα στον ιδιωτικό τομέα, σημειώνει στην τελευταία του μελέτη ο οίκος Drewry.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έως τον Φεβρουάριο του 2019, μόνο ταξί, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μικρά λεωφορεία μπορούσαν να καίνε ως καύσιμο LPG στη Νότια Κορέα. Ωστόσο οι αυξημένες επιβλαβείς αέριες εκπομπές στην ασιατική χώρα είχαν σαν συνέπεια η κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική της στα τέλη του Μαρτίου και να επιτρέψει σε όλα τα οχήματα συμπεριλαμβανομένων και αυτών ιδιωτικής χρήσης να καταναλώνουν LPG.

Σύμφωνα με στοιχεία της Drewry, το 2016 στη Νότια Κορέα υπήρχαν περίπου 2 εκατ. οχήματα συνολικής κατανάλωσης 3,5 εκατ. τόνων LPG, ωστόσο ο αριθμός μειώθηκε τόσο το 2017 και 2018. Κατά συνέπεια μετά και την πρόσφατη άρση των περιορισμών χρήσης LPG από τα οχήματα η Drewry αναμένει ότι το 2019, η κατανάλωση LPG στις μεταφορές θα ανέλθει στο 51%.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.