Ρεκόρ επιβατών κρουαζιέρας στην Βαλτική

Ρεκόρ επιβατών κρουαζιέρας στην Βαλτική

68
Ρεκόρ επιβατών κρουαζιέρας στην Βαλτική

Η ένωση λιμένων κρουαζιέρας Cruise Baltic ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του 2018 οι επιβάτες κρουαζιέρας που επισκέφθηκαν τους λιμένες της Βαλτικής σημείωσαν αύξηση κατά 7,3%, αγγίζοντας τους 5.424.943, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα της αγοράς κρουαζιέρας στην εν λόγω περιοχή.

Το 2018 εκτιμάται επίσης ότι μεγαλύτερος αριθμός κρουαζιερόπλοιων προσέγγισε λιμένες της Βαλτικής συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, με αύξηση της τάξης του 7,7% να σημειώνεται σε σχέση με το 2017.

Το λιμάνι της Κοπεγχάγης αποτέλεσε τον πιο «πολυσύχναστο» λιμένα της Βαλτικής σε ό,τι αφορά τις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, ενώ ακολούθησαν το λιμάνι του Ρόστοκ, το λιμάνι της Αγ. Πετρούπολης, το Ταλίν και η Στοκχόλμη.

Αναφορικά με το 2019 εκτιμάται ότι θα καταγραφεί αύξηση της τάξης του 6,6% στους επιβάτες κρουαζιέρας, καθώς και αύξηση κατά 3,6% στις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στους λιμένες της Βαλτικής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.