Η Ασία στοχεύει στην προσέλκυση περισσότερων επιβατών κρουαζιέρας

Η Ασία στοχεύει στην προσέλκυση περισσότερων επιβατών κρουαζιέρας

75
Η Ασία στοχεύει στην προσέλκυση περισσότερων επιβατών κρουαζιέρας

Η κρουαζιέρα αποτελεί έναν ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα στην Ασία, συμβάλλοντας στην ολοένα και μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη της ηπείρου.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ενώ το 2012 οι επιβάτες κρουαζιέρας στην Ασία ανέρχονταν σε μόλις 775.000, το περασμένο έτος ο αριθμός αυτός άγγιξε τους 4,26 εκατ., σύμφωνα με την Asia Cruise Cooperation.

Προκειμένου να συνεχιστεί η ενίσχυση της αγοράς κρουαζιέρας στην Ασία, πολλές είναι οι χώρες και οι πόλεις, οι οποίες επενδύουν στην ανάπτυξη των αναγκαίων υποδομών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Χονγκ Κονγκ, όπου μέσω των νέων σιδηροδρομικών γραμμών Guangzhou–Shenzhen–Hong Kong και Hong Kong–Zhuhai–Macao Bridge οι επιβάτες κρουαζιέρας έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν δεκάδες πόλεις.

Επίσης στη Ν. Κορέα και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Incheon αναμένεται να ανοίξει σύντομα ένας τερματικός σταθμός για την εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων, χωρητικότητας 220.000 τόνων.

Επιπλέον, επενδύσεις για την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών πραγματοποιούνται στις Φιλιππίνες, ιδιαίτερα στους λιμένες Salomague, Currimao, Subic Port, ενώ η Αρχή Λιμένων των Φιλιππινών πραγματοποιεί μελέτες για την δημιουργία περισσότερων ports of calls για κρουαζιερόπλοια.

Ανάλογες εργασίες γίνονται επίσης και στην Ταϊβάν με την δημιουργία έως το 2020 ενός σύγχρονου τερματικού σταθμού κρουαζιέρας στο Kaohsiung, το οποίο θα εξυπηρετεί κρουαζιερόπλοια χωρητικότητας έως και 225.000 τόνων, αλλά και στην κινεζική Σιαμέν όπου καταγράφεται ταχεία ανάπτυξη των υποδομών για την εξυπηρέτηση της αγοράς κρουαζιέρας. Στα μέσα του τρέχοντος έτους αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στην Σιαμέν ένας νέος τερματικός σταθμός, ο οποίος θα υποδέχεται πλοία χωρητικότητας έως και 220.000 τόνων.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.