Ένα νέο ραντάρ υψηλής ανάλυσης από την Wärtsilä

Ένα νέο ραντάρ υψηλής ανάλυσης από την Wärtsilä

397
Ένα νέο ραντάρ υψηλής ανάλυσης από την Wärtsilä

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων του το νέο ραντάρ υψηλής ανάλυσης RS24, το οποίο αποτελεί το πρώτο στον κόσμο εμπορικά διαθέσιμο ραντάρ ναυτιλίας K-Band ζώνης συχνοτήτων.

Διαθέτοντας ικανότητα ανίχνευσης πολύ μικρότερων αντικειμένων με πολύ μεγαλύτερη ανάλυση σε σχέση με τα συμβατικά S ή X-band ραντάρ, το RS24 κάνει ορατά τα μικρά πλοία ή άλλους πιθανούς κινδύνους που βρίσκονται κοντά σε μεγάλα πλοία. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η ασφάλεια, ειδικά σε θαλάσσιες οδούς όπου υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηφη και σε πολυσύχναστους λιμένες. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει αναπτυχθεί από τη Guidance Marine, μια εταιρεία του ομίλου Wärtsilä.

Καθώς τα λιμάνια σε όλο τον κόσμο γίνονται όλο και πιο πολυσύχναστα, ο κίνδυνος συγκρούσεων και ζημιών αυξάνεται, ενώ τα συμβατικά ραντάρ δεν είναι πάντα σε θέση να εντοπίζουν ό,τι βρίσκεται πολύ κοντά στο πλοίο. Το ραντάρ RS24 είναι σε θέση να παρέχει εικόνες υψηλής ανάλυσης, σε περιοχές κοντά στο πλοίο όπου τα συμβατικά ραντάρ δεν μπορούν να διεισδύσουν, ενισχύοντας έτσι την επίγνωση της κατάστασης.

Οι πρώτες παραγγελίες για το ραντάρ Wärtsilä RS24 έχουν ήδη παραδοθεί, ενώ όλα δείχνουν πως το εν λόγω σύστημα θα αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμο για πλοία όπως τα κρουαζιερόπλοια και τα ferries τα οποία προσεγγίζουν συχνά λιμάνια. Το σύστημα περιλαμβάνεται και στο πρόγραμμα IntelliTug της Wärtsilä, το οποίο συνδυάζει τεχνολογίες, καινοτομίες και ψηφιακές λύσεις με σκοπό την ανάπτυξη ενός ρυμουλκού με ικανότητα αυτόνομης πλοήγησης.

Φωτό: Wärtsilä

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.