Θετικοί οιωνοί για τις αγορές ενόψει

Θετικοί οιωνοί για τις αγορές ενόψει

128
Θετικοί οιωνοί για τις αγορές ενόψει

Μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις του α’ τριμήνου του έτους, οι διεθνείς αγορές συνέχισαν την ανοδική τους τάση και την προηγούμενη εβδομάδα (01-05/04). Μοιάζει παράδοξο το γεγονός ότι ενώ τα μηνύματα από την διεθνή οικονομική ειδησεογραφία μόνο θετικά δεν είναι, οι τιμές των μετοχών ενός σημαντικού αριθμού εταιρειών αυξάνονται διαρκώς. Η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται! Brexit! Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας! Η  αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων των ομολόγων οδηγεί την αμερικανική οικονομία σε ύφεση! Όλα τα παραπάνω εμφανίζονται στα πρωτοσέλιδα εφημερίδων το τελευταίο διάστημα.

Η χρηματιστηριακή αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, κατέγραψε κέρδη 9,4% κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους ενώ και η στερλίνα σημείωσε άνοδο κατά το διάστημα αυτό ενώ στο ίδιο (ίσως και καλύτερο) μήκος κύματος κινήθηκαν οι αγορές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη. Τι μέλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής;

Την προηγούμενη εβδομάδα οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας μετριάστηκαν παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη «αμφιβολίες» σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Στις ΗΠΑ, τα πρόσφατα ανακοινωθέντα στοιχεία για την πορεία του κατασκευαστικού κλάδου και των νέων θέσεων εργασίας ήταν θετικά. Παράλληλα τόσο σε Γερμανία όσο και σε Γαλλία ο δείκτης για τον κλάδο των υπηρεσιών PMI σημείωσε άνοδο.

Στο μέτωπο του Brexit, αναμένεται ίσως η κρισιμότερη Σύνοδος Κορυφής των 27 για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ με τους Ευρωπαίους ηγέτες να σημειώνουν ότι μία δεύτερη αναβολή θα συμφωνηθεί υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων και η διεξαγωγή ευρωεκλογών από πλευράς Μέι.

Πηγή: QUILTER CHEVIOT

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.