Το Propeller Club τιμά την αριστεία στη θάλασσα

Το Propeller Club τιμά την αριστεία στη θάλασσα

1393
Το Propeller Club τιμά την αριστεία στη θάλασσα

Με το σύνθημα «It’s in our DNA»πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου η πρώτη εκδήλωση του Propeller  Club για το 2019,η Ημέρα των Μελών (Members’ Day), στην οποία βραβεύθηκαν με το Βραβείο Αριστείας του Club τρεις λίαν προσφάτως αποστρατευθέντες Αντιναυάρχους του Πολεμικού Ναυτικού. Ο λόγος για τους κ.κ. Ιωάννη Παυλόπουλο-Επίτιμο Αρχηγό Στόλου, Αλέξανδρο Διακόπουλο και Νικόλαο Καφέτση.

Αρχικά σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο γ.γ του Propeller Club, κ. Κώστας Κωνσταντίνου, ο οποίος σημείωσε ότι «στο Club τιμούμε την αριστεία, την οποία θέλουμε να αναδείξουμε στις νέες γενιές».

Τον λόγο εν συνεχεία πήρε ο Πρόεδρος του Propeller Club, κ. Γιώργος Ξηραδάκης, ο οποίος αρχικά τόνισε ότι «το Propeller Club είναι αρωγός της ελληνικής ναυτιλίας και των Ναυτικών Σωμάτων της χώρας όπως το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα, τα τελευταία 87 χρόνια και συμπλήρωσε «τα χαρακτηριστικά τριών άξιων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και στενών φίλων του Propeller Club τους καταδεικνύουν δικαιωματικά πρεσβευτές του φετινού μας συνθήματος: it is in our DNA». Ο κ. Ξηραδάκης σημείωσε παράλληλα ότι οι τρεις βραβευθέντες κατάφεραν μέσω της αξιοκρατίας να αναπτύξουν την τέχνη της ηγεσίας και να τη μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες γενεές.

IMG_0127

Ο Κυβερνήτης του Propeller Club, κ. Μιχάλης Δαλακούρας παρουσίασε την μακρά σταδιοδρομία του Ναυάρχου Καφέτση και τόνισε ότι «με τον Ναύαρχο Καφέτση, τον οποίο διαπνέει η σεμνότητα, είχαμε μια άψογη συνεργασία στο Club, ενώ η λέξη αφοσίωση (dedication) ταιριάζει απόλυτα στον Ναύαρχο».

(Α-Δ): Ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης, ο Ναύαρχος Νικόλαος Καφέτσης και ο κ. Geoffrey Pyatt.
(Α-Δ): Ο κ. Γιώργος Ξηραδάκης, ο Ναύαρχος Νικόλαος Καφέτσης και ο κ. Geoffrey Pyatt.

«Μετά από 37 και πλέον χρόνια ενεργούς υπηρεσίας ολοκλήρωσα την πορεία μου στο Πολεμικό Ναυτικό με γνώμονα πάντα την πίστη στον όρκο που έδωσα, την προσήλωση στο καθήκον, την προσφορά στην πατρίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ναύαρχος Νικόλαος Καφέτσης. Στην συνέχεια ο κ. Καφέτσης μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους εμπειρίες και βιώματα  και αναφέρθηκε σε όλα όσα αποκόμισε κατά τη μακρά του πορεία στο Πολεμικό Ναυτικό. «Οι δεξιότητες για την επίτευξη των στόχων μας συνοψίζονται σε τρεις λέξεις:  Dedication, Navigation, Acceleration. Dedication είναι η προσήλωση στο καθήκον. Νavigation είναι η πορεία προς τον στόχο. Αcceleration είναι η επιτάχυνση για να είναι όλα στην ώρα τους χωρίς λάθη και παραλείψεις», πρόσθεσε.

Ο κ. Δημήτριος Πατρίκιος, Α’ Αντιπρόεδρος του Propeller Club, προλόγισε τον Αντιναύαρχο Διακόπουλο, με τον οποίο τον συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας από μικρή ηλικία. «Αλέξανδρε τα σχολικά χρόνια και η οικογένεια πλάθουν τους πολίτες μιας σύγχρονης κοινωνίας. Ότι πήραμε πρέπει να το δώσουμε πίσω με το παράδειγμα μας , την προσφορά μας και την συμμετοχή μας στα κοινά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατρίκιος.

(A-Δ): Ο κ. Geoffrey Pyatt, ο Αντιναύαρχος
(A-Δ): Ο κ. Geoffrey Pyatt, ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος και ο κ. Δημήτριος Πατρίκιος.

«Για να ναυσιπλοήσεις το πλοίο πρέπει να ξέρεις καλά τα χαρακτηριστικά του πλοίου, τις δυνάμεις, τις αδυναμίες του και να χαράσσεις κατεύθυνση» τόνισε ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, και πρόσθεσε «το Ναυτικό έχει έργο και αποστολή. Σημασία δεν έχει το ταξίδι αλλά ο προορισμός και η επιτυχής εκτέλεση της αποστολής». Ο Αντιναύαρχος Διακόπουλος συμπερασματικά επεσήμανε  ότι ο ηγέτης θα πρέπει να μπορεί να εκφράζει  τα ιδεατά και να ενσαρκώνει τα ιδανικά και τις αξίες του οργανισμού, του οποίου ηγείται.

Ο Κυβερνήτης του Propeller Club, κ. Κωστής Φραγκούλης πήρε εν συνεχεία τον λόγο και παρουσίασε τον τρίτο βραβευθέντα της εκδήλωσης, τον Επίτιμο Αρχηγό Στόλου, Ιωάννη Παυλόπουλο.

(A-Δ): Ο κ. Κωστής Φραγκούλης και ο κ.
(A-Δ): Ο κ. Κωστής Φραγκούλης και ο Ναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος.

Ο Ναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος από την πλευρά του υπογράμμισε ότι «η έμπνευση και η επιτάχυνση για έναν οργανισμό απαιτείται για να τον οδηγήσει σε ένα ταξίδι συνεχούς ανάπτυξης και εξέλιξης» και συμπλήρωσε ότι «οι ηγετικές φυσιογνωμίες έλκουν αντί να απωθούν τους συνεργάτες τους και τους κάνουν να αισθάνονται ασφαλείς και με αίσθημα δύναμης και υπεροχής».

Να σημειωθεί τέλος ότι μεταξύ άλλων το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, κ. Τζέφρι Πάιατ, ο πρόεδρος του ΝΕΕ, κ. Γεώργιος Πατέρας, ο πρόεδρος της ΕCSA, κ. Πάνος Λασκαρίδης και ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA, κ. Δημήτριος Μητσάτσος.

Φωτό: Propeller Club και Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.